Financial Controller

Letar du efter en spännande tjänst som Financial Controller? Då kan du vara den vi söker! Som Financial Controller hos Svar finns stora möjligheter att sätta avtryck och påverka framtida utveckling och förbättring. 

Vi erbjuder nu en intressant tjänst som Financial Controller, en tjänst där du kommer att arbetar och ansvarar för den legala redovisningen (IFRS, K3) och rapporteringen samt för uppföljning och analys av produktion och processer. Tjänsten rapporterar till CFO och du blir en del av ekonomiavdelningen på sex personer.

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med SJR FINANCE Excellence - Malmö. Hör gärna av dig till ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg 0766-471618 om du har frågor, annars är du givetvis varmt välkommen att skicka din ansökan – gör det direkt!

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.

Apply now

OM DIG

Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har minst 5 års relevant erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och/eller controlling, gärna från en internationell koncern. Du har god förståelse av redovisning och erfarenhet av rapportering, och analys. Du behöver ha erfarenhet av någon form av producerande/processorienterad verksamhet och en extra styrka är om du har arbetat med projektredovisning. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av koncernredovisning och IFRS är meriterande.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Din personlighet bör vara präglad av en vilja att förbättra, att ta tag i saker och att slutföra. Du är öppen för och driver utveckling och förändring. Du har en god analytisk förmåga, ser samband, drar slutsatser, ifrågasätter och gillar effektivisering, utveckling och förbättring. Du delar med dig och är hjälpsam, tjänsten innebär många interaktioner med olika delar av organisationen. 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut - rapportering
  • Koncernredovisning och konsolidering
  • Produktionscontrolling, bla flödesanalyser, bruttovinstmarginaler och effektivitet
  • Projektredovisning, uppföljning och analys
  • Utveckla och implementera processer inom redovisning och controlling
  • Ansvara för inkomst- och skattedeklarationer
  • Ad hoc analyser och projekt

Tags: