Redovisningsansvarig

Vill du vara med och utveckla redovisningsfunktionen i ett globalt bolag i en mycket spännande bransch? Då kan du vara den vi söker! Som Redovisningsansvarig hos Svar finns stora möjligheter att att utveckla och implementera rutiner och processer för effektiv redovisning och uppföljning. 

Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och vill ansvara för den legala redovisningen och rapporteringen. Du kommer också att stötta redovisningsekonomerna i deras dagliga arbete samt arbeta med att utveckla och implementera rutiner och processer för effektiv redovisning och uppföljning. Tjänsten rapporterar till CFO och du blir en del av ekonomiavdelningen på sex personer.

Download Job Description - Redovisningsansvarig, Svar Life Science

I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med SJR FINANCE Excellence - Malmö. Hör gärna av dig till ansvarig rekryteringskonsult Magnus Mellborg 0766-471618 om du har frågor, annars är du givetvis varmt välkommen att skicka din ansökan – gör det direkt!

Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 200914.

Ansök nu

OM DIG

Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och att du har minst 5-10 års relevant erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, gärna från en internationell koncern. Du har mycket god förståelse av redovisning och erfarenhet av rapportering och koncernkonsolidering. Du har gärna erfarenhet från en producerande/processorienterad verksamhet och en extra styrka är om du har arbetat med projektredovisning.

Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning och du har också mycket goda kunskaper i Excel. Erfarenhet av IFRS är meriterande men inte ett krav.

Personliga egenskaper

Din personlighet bör vara präglad av en vilja att förbättra, att ta tag i saker och att slutföra. Du är öppen för och driver utveckling och förändring. Du har en god analytisk förmåga, ser samband, drar slutsatser, ifrågasätter och gillar effektivisering,

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Månads-, kvartals-, och årsbokslut - rapportering
  • Årsredovisning för koncernen (IFRS) och dotterbolag
  • Koncernredovisning och konsolidering
  • Cash management och likviditetsprognoser
  • Utveckla och implementera processer inom redovisning
  • Ansvara för inkomst- och skattedeklarationer
  • Ad hoc analyser och projekt

Tags: